Inloggen

RKBS de Horizon

Openbare blogs

preview
Naufra Saab
Gepubliceerd in 'Blog van 1/2A'
Hierbij de aanvullende foto's!
preview
Marina Laan-Koelewijn Marina Laan-Koelewijn
Gepubliceerd in 'Blog van 1/2B'

Vandaag 7 juni hadden de kleuters hun fietsles. Niet zo zeer om te leren fietsen maar meer om het remmen, het lopen met de fiets, het opstappen en het rondje rijden, het reageren op een verkeerslicht te oefenen in een veilige omgeving. Het opstarten van de les is altijd even wennen maar daarna gaat het als een gesmeerde machine. De ouders laten de kinderen eerst het parkoer lopend ontdekken. Daarna gaat het eerste kind op de fiets het parkoer op en sluit achteraan in de fietsenfile. Zo gaat elk kind een paar keer het parkoer over. Dan gaat de ouder als een moeder (of vader) de gans de groep voor, naar het volgende parkoer en gaat zelf weer terug naar het eigen onderdeel. Zo deden de kinderen de vier parkoersen en ze vonden dit heel leuk en leerzaam. Deze kleuterparkoersen doen de kinderen straks bij de eerste verkeersles in groep 3 weer met toevoegingen aan de onderdelen in de tweede en derde les. Steeds moeilijker, steeds uitdagender. Zo is er een doorgaande leerlijn tot groep 8.

 

Extra grappig was de verkeersles omdat op veel fietsen en zelfs in een tasje, een knuffel zat. 

Ons thema van Schatkist is "erop uit". Grote Pien neemt haar knuffel, kleine Pien mee op de fiets en die verliest ze onderweg. Gelukkig vindt Pien haar knuffel bij het tweede rondje weer terug. Gelukkig verloren onze kleuters hun knuffel niet!

 

Bij het naar huis gaan kreeg elk kind een certificaat met de behaalde doelen, een heus fietsdiploma! Langs deze weg natuurlijk ook een woord van dank aan de verkeersouder: Martijn, Amanda, Ariënne en Christianne. Zonder hun hulp hadden de kleuters deze les niet kunnen hebben. Onze dank is groot!

preview
Naufra Saab
Gepubliceerd in 'Blog van 1/2A'
Vandaag hebben de kinderen allemaal hun fietsdiploma gehaald.
Ze moesten lopen naast hun fiets, opstappen, heel hard fietsen en stoppen.
Iedereen heeft erg zijn best gedaan!
Sylvia, Willeke en Judith heel erg bedankt voor jullie hulp!!!
preview
Marina Laan-Koelewijn Marina Laan-Koelewijn
Gepubliceerd in 'Blog van 1/2B'

Lieve ouders,

Wat was het ontzettend gaaf in de speeltuin. Er viel eerst nog wat regen maar dat werd snel minder en het werd ook gewoon droog. De kinderen en de juffen hebben heerlijklijk gespeeld in de Zilk. We hebben genoten. Juf Tineke kwam ook nog gezellig langs. De ouders die ons gebracht en gehaald hebben, verdienen een bedankje want zonder hen was deze ochtend niet mogelijk geweest. Kortom een geslaagd feest en voor herhaling vatbaar.

en.... Bedankt, de juffen zijn enorm verwend met prachtige cadeau's, niet gehoeven maar ontzettend bedankt, te gek. Het cadeau voor de klas, de kweekbak met aarde en bloemenzaadjes konden we ook zeer waarderen. Een rijke bloementuin zal er binnenkort te zien zijn naast onze klas. Nogmaals dank.

preview
Lieke Raterink Lieke Raterink
Gepubliceerd in 'Blog van 5'

Ook ik heb de afgelopen weken heel wat foto's gemaakt van onze gastlessen. Deze wil ik u niet onthouden! 

Een speciaal bedankje aan alle ouders die ons iets hebben geleerd en hebben geënthousiasmeerd voor hun vak!