Inloggen

RKBS de Horizon

Openbare blogs

preview
Paul Burgmeijer Paul Burgmeijer
Gepubliceerd in 'Blog van 7/8A'

Het werken met wc papier en behangersplak levert creatieve resultaten op.

preview
Lieke Raterink Lieke Raterink
Gepubliceerd in 'Blog van 5B'

Onze vorige week stond in het teken van de lockdown. Hoe hebben de kinderen het ervaren? Waren er alleen minpunten of zaten er ook pluspunten aan? En wat waren die dan? 

We deden dit vooral in spelvorm. Zo hadden we een rad van fortuin waar elk kind aan mocht draaien. De vraag waar het rad op uitkwam moest dan uit eigen ervaring worden beantwoord. 

Ook hebben de kinderen elkaar 'geinterviewd'. Er was een bingokaart met vragen over de lockdown. De bedoeling was om zoveel mogelijk verschillende namen op je bingokaart te krijgen. 

Een dag later hebben we de vragen besproken en kwamen we tot verrassende inzichten! 

 

Vindt u het leuk om onze blogs te lezen? Geef dan een duimpje omhoog of laat een reactie achter! 

preview
Marina Laan-Koelewijn Marina Laan-Koelewijn
Gepubliceerd in 'Blog van 1/2B'

Want

Na Valentijnsdag werkten we de hele week aan onze winteractiviteiten die voor het weekend al buiten uitgevoerd konden worden..... sneeuwballen gooien, met schepjes de emmers vullen en glijden. De dooi kwam snel en heftig, heel jammer! Niet getreurd want in de klas werd er "sneeuw" gestempeld en maakten kinderen met witte potloden op zwart papier een winterlandschap. Er werden wanten geschilderd en stond de letterklank/L/ centraal. Per groepje knipten de kleuters plaatjes en plakten die op een groot vel. We bespraken de woorden, klapten klankstukjes en hakten en plakten woorden. De kinderen van groep 2 maakten een werkblad. Gaaf om te zien dat ze sommige woorden al zelf kunnen lezen! Ook konden de kleuters winter woorden na-stempelen. Samen met juf Robin hadden ze vormpjes met water en een touwtje gevuld en laten bevriezen maar als je die ketting binnen draagt dan..... juist, smelten ze. Meerdere meisjes van groep 2 hebben de spijkerplank ontdekt. Tellen en de kralen naar een patroon  leggen. Knap hoor. De hartjes waren ook nog erg in trek bij het vrije spel. Ook verscheen in de blokkenhoek een houten sneeuwpop. "Dag meneer de sneeuwman", zongen we en kregen meerdere kleuters de outfit van een sneeuwman aan. Het winterboek met de sporen en flapjes lieten de kinderen de sporen in de sneeuw zien. Want die sporen hebben ook zij gemaakt in het weekend. Kortom fijn om een echte winter te beleven! Dit blog blijft 24 uur zo zichtbaar voor onze groep. Daarna in aangepaste versie op openbaar. Tot morgen want juf Robin is helaas ziek.

preview
Marina Laan-Koelewijn Marina Laan-Koelewijn
Gepubliceerd in 'Blog van 1/2B'

Tuin

vanmorgen tuinvogels geteld! Aan mijn wc rol met zaadjes hangt een pimpelmeesje! Zo leuk, totaal 41 vogels geteld. Hebben jullie al mee gedaan?


Tel

 

 

preview
Marina Laan-Koelewijn Marina Laan-Koelewijn
Gepubliceerd in 'Blog van 1/2B'

Lief zijn voor de vogeltjes en voor...... je hebt nodig,

Zaad

 

WC rolletje

Soepbord

Vogelzaadjes

Pindakaas

Mes

Touwtje.

OP het filmpje kun je zien wat je moet doen maar ik denk dat je dat wel kan zien.....