RKBS de Horizon

FAQ | Inloggen
 
 

Nieuwsflits 23 november 2018

Herbert van Elteren

VanHerbert van Elteren

AanIedereen in alle groepen

8f7b3ee124726be8bcdfb72a6f01e24e
Hulp gevraagd door de oudervereniging

Voor het versieren van de school dit jaar vragen wij om kerstdecoratie en kunststof kerstballen. Dit kan bij de bieb neergelegd worden. Op vrijdag 7 december gaan we versieren. Alle hulp is welkom, we beginnen om 8:30. Als je kan graag even doorgeven via schoudercom aan Selma Haasbroek of Alexandra Binot.

Kerst

Personeel

Op vrijdag 30 november is het de laatste werkdag voor juf Cecilia. Hierna begint haar Zwangerschapsverlof.

Voor juf Lieke start haar zwangerschapsverlof een weekje later: vrijdag 7 december is haar laatste dag. We wensen beide collega's natuurlijk een hele goede en gezonde tijd toe.

 

Juf Josine is na lange afwezigheid begonnen aan haar re-integratie. Op maandagen en dinsdagen zullen wij haar steeds vaker weer in school zien.

Ook juf Ingrid (administratie) is na haar afwezigheid vanwege een kleine ingreep in het ziekenhuis weer bijna helemaal terug.

 

Helaas is juf Sonja (gr 4) geveld door een longontsteking. Natuurlijk wensen wij haar beterschap; haar afwijzigheid zal naar verwachting helaas nog enige tijd duren.

En toevallig was onderwijsassistent Rowan (ook groep 4) afgelopen week ook ziek gemeld: we hopen hem volgende week weer te mogen begroeten.

 

Meester Milan is na een mindere periode weer 4 dagen in de week op school: ook hier zijn we heel blij mee.

 

Juf Marjolein (IB) is op dit moment nog 100% ziekgemeld. Haar taken worden overgenomen door juf Selma Kor.

 

Voor juf Tineke is het ook een tijd van veel rust nemen én tijd nemen voor zichzelf: wij wensen haar natuurlijk veel sterkte.

 

 

Bezetting van de klassen

Hoewel het vanaf de zomervakantie qua kort-durende ziekte & afwezigheid natuurlijk heel erg goed ging op school, werden we deze week geconfronteerd met maar liefst 3 zieken op 1 dag: helaas hebben we groep 8 maandag vrij moeten geven maar was juf Shirley er dinsdag al weer.

 

In groep 4 hebben we op maandag en dinsdag gelukkig een beroep kunnen doen op de invalpool van de Sophiascholen. Ook de komende weken lijkt dat te lukken. Op woensdag heeft juf Eveline Vlasveld voor de groep gestaan: ik ben erg blij met haar ervaring en expertise en heb haar dan ook gevraagd om de komende tijd op woensdagen juf Sonja te vervangen. Meester Rowan werd ma-di-wo vervangen door juf Daphne. Op donderdagen staat juf Ivonne ook de komende weken als onderwijsassistent naast de groep.

Ondertussen kijken we ook al naar de periode waarin juf Cecilia zwangerschapsverlof heeft. Helaas lukt het nog niet om deze donderdagen en vrijdagen als blok in te vullen. De drie donderdagen in december komt meester Maarten Graaff (vader van Olivia en ook leerkracht binnen Sophiascholen) ons hierin helpen: voor de vrijdagen zoeken we naar een passende oplossing. Hierbij hopen we natuurlijk dat er na de Kerstvakantie, met een meer vastere bezetting, er ook meer rust zal komen in groep 4.

 

Ook met de vervanging van juf Lieke's zwangerschapsverlof zijn we druk bezig en hopen we snel met goed nieuws te kunnen komen.

 

Naast al deze perikelen is het fijn om te merken dat er vanuit de ouders op verschillende manieren met ons wordt meegedacht. Dit helpt echt en er komen ook leuke ideeën uit: dank daarvoor.

 

 

 

Voorleeswedstrijd

Op donderdag 23 november vond voor de bovenbouwgroepen de grote finale van de voorleeswedstrijd plaats. Een periode van oefenen en selecties in de klassen ging er aan vooraf. In een volle hal werd er aandachtig geluisterd naar de finalisten. Één voor één hadden ze mooie passages uitgezocht om voorlezend zoveel mogelijk indruk te maken. Er werd zacht gesproken, soms met stemverheffing een woord uitgesproken en er werd spannend verteld.... En hoewel eigenlijk alle deelnemers genoemd en geroemd moeten worden is er maar 1 echte winnares, en dat is Bente uit 6/7.

Streng, rechtvaardig maar vooral positef werden alle deelnemers beoordeeld door de jury. Deze bestond dit jaar uit 2 leden: Juf Selma (IB) én juf Agnes Baartman. Wát was het leuk om haar als jurylid weer te mogen verwelkomen.

voorleeswedstrijd

Onze blogs

Leest u ook onze Blogs?

Openbaar of specifiek voor de groep van uw kind: altijd leuk en interessant om te lezen.

Als voorbeeld deze nieuwste: over de muziekles in groep 5.

Net als andere jaren is er ook in groep 5 weer een reeks van 5 muzieklessen die worden gegeven door een muziekdocent. Dit jaar is dat bij ons meester Dirk-Jan. Elke les behandelt hij een serie instrumenten. Gisteren was les 1 en deze ging over de koperen blaasinstrumenten. We zagen een bariton, trompet, tuba en trombone. De meester legde uit hoe het komt dat je muziek kunt horen en hoe de instrumenten werken. Ook legde hij uit hoe je erop moet blazen want dat bleek nog niet makkelijk. Een aantal kinderen mochten het proberen. In een fanfare spelen veel mensen op blaasinstrumenten. Daarbij moeten ze dan ook nog marcheren. Meester Dirk-Jan had een liedje verzonnen waarbij vier kinderen moesten blazen op hun instrument en de rest van de klas moest zingen en marcheren tegelijk. Dat blijkt nog best moeilijk te zijn! Zie hieronder het filmpje van ons optreden. 

Schoen zetten

Sinterklaas is alweer een weekje in het land

en komt zeker ook naar Katwijk aan het strand.

Want op de Horizon zijn alle kinderen lief,

zo schreef de directeur in een mooie brief.

Sint zei: zet dan dinsdag maar je schoen,

Dan kan Piet er weer wat lekkers in doen.

 

Dus aan alle kinderen: dinsdag mag je je schoen zetten op school... benieuwd of Zwarte Piet er wat in doet!

 

 

Inline image

Toetsweek groep 8

Komende week is het weer Toetsweek voor de leerlingen van groep 8.

 

Heel veel succes; de leerkrachten van de Horizon hebben alle vertrouwen in jullie.

 Hands Holding Straight Word You Can Do It

3d25ccaf97b41dddb325f7c0b1256524
Loading...