Inloggen

RKBS de Horizon

preview
December 2021
Kerstviering op RKBS de Horizon

 

2

Advents- en Kerstviering op de Horizon

 

Het afsluiten van het kalenderjaar en de start van de vakantie valt op RKBS de Horizon altijd samen met het toeleven naar Kerst.

 

In de eigen groep en soms ook met een sfeervolle viering in de Willibrordhal leven we met verschillende Adventsvieringen al weken toe naar Kerst.
Ingegeven door de vervroegde schoolsluiting moest alles een week eerder georganiseerd en uitgevoerd worden. Met hulp van de leerlingen en van ons speciale Kerstkoor is het toch een hele fijne week geworden.

 

 

 

1

Dit jaar was er helaas geen avondviering in de kerk. Op donderdagochtend was er wel een speciale Kerstzang op het plein. Onder leiding van juf Agnes werden door de koorleden van de Vrolijke Noot én de kinderen op het plein de mooiste Kerstliederen gezongen.

 

En vervolgens was, met behulp van ouders en kinderen, de Kerstluch ook weer een groot succes. 

 

Kerstactie voor de voedselbank

3

Kerst betekent ook: omkijken naar elkaar.

 

Op de Horizon doen we dat op een wel heel bijzondere manier. Zo hebben de kinderen Kerstkaarten gemaakt welke de komende dagen hun weg naar ouderen zullen weten te vinden.

 

Daarnaast is er met veel enthousiasme een inzameling gehouden voor de voedselbank. Hier is overweldigend gehoor aan gegeven en zo konden we vandaag manden vol etenswaar klaar zetten onder de Kerstboom. Velen zullen hiermee blij verrast gaan worden.

 

Ouders en kinderen; enorm bedankt!

Een Kerstgroet van het team

 

 

5

Het team van RKBS de Horizon wenst u allen hele goede feestdagen toe. Voor u, de kinderen en uw familie een mooie en hoopvolle Kerst gewenst en een Goed, Gezond en Gezellig nieuwjaar!

 

 

7

Zondag 26 december: een Kerststal bij de Kerk

Inline image

 

Kom jij ook tweede kerstdag naar het feest in de stal in de r.-k kerk?

 

Feest in de stal zondagochtend 26 december!
Om 9.30 uur worden tweede kerstdag de kinderen van alle leeftijden uitgenodigd om op bezoek te gaan bij de kerststal in de parochiekerk van de H. Joannes de Doper. Mogen papa’s en mama’s en opa’s en oma’s ook mee? Ja natuurlijk, want het is een prima plek waar het kerstverhaal aan de kleinsten wordt uitgelegd, er wordt meegezongen met kerstliedjes middels de beamers ondersteund door pakkende filmpjes en er is nog veel meer te beleven.

 

Een knuffeltje mee op geboortebezoek voor het goede doel?

Ralph Severens en Gerard Bol zullen als herbergiers deze zondag vanaf 9.00 uur de deuren van hun herberg wijd openzetten voor deze ontmoeting. Omdat we op geboortebezoek gaan, vragen we de kinderen om een cadeautje mee te nemen, een knuffeltje. Deze knuffeltjes worden na afloop bij de kerststal verzameld in manden en na afloop aan een goed doel geschonken om andere kinderen blij te maken. Doet u mee, doe jij mee? 

 

Hoe kunt u zich vooral aanmelden?

Severens: ,,Het feest in de stal is bestemd voor iedereen, waar oud en jong op zeker met een echt kerstgevoel na afloop de kerk zal verlaten. Aanmelden vooraf is verplicht, stuur maar een mailtje naar joannesdedoper.katwijk@casema.nl en geef het aantal personen aan zo ook of u uit één bubbel komt. Aanmelden kan ook via de website www.,joannesdedoper.nl en via de knop ‘Vieringen’ kunt u zich bij deze viering op tweede kerstdag aanmelden. Maar het kan ook aan de deur die zondagochtend. En deze ontmoeting is thuis natuurlijk ook live via de website te volgen waar u natuurlijk ook met de (klein)kinderen heerlijk kunt meezingen en –genieten! Mooier kan deze tweede kerstdag toch niet beginnen?”