Inloggen

RKBS de Horizon

 

Nieuwsflits 18 april

VanDirectie-mailbox (Herbert van Elteren)

AanIedereen in alle groepen

8f7b3ee124726be8bcdfb72a6f01e24e
Pasen en vakantie

Na weer een goede maar ook intensieve periode, met onder andere de CITO-toets in groep 8, is het nu tijd voor een welverdiende vakantie.

Deze start met heel mooi weer met het Paasweekend en daarna ook de andere activiteiten rond Koningsdag en de herdenkings- en bevrijdingsdag.

Wat betreft Pasen: tijdens de mooie viering in de Kerk vertelde ik over een telefoon-app speciaal voor kinderen. De app heet gewoon "Kinderbijbel" en neemt de kinderen op een hele eenvoudige en toegankelijke manier mee langs de mooiste en bekendste verhalen uit de Bijbel. Deze app kan ook een leuke manier zijn om met uw kind in gesprek te gaan over de verhalen. Neem gerust eens een kijkje: meer info: klik hier

Inline image

 

Naast de activiteiten van KOK-kinderopvang organiseert ook Come4Sports weer veel activiteiten in de vakantie: KLIK HIER voor meer informatie

Koningsspelen

Inline image

Vorige week vrijdag waren de nationale Koningsspelen.
Ook op de Horizon deden we hier aan mee. 

 

Voor de groepen 1 tot en met 5 stond er 's ochtends een Koningsontbijt klaar op school. Na het ontbijt werd de pasapas gedanst en trok groep 5 met de eigen leerkracht het duin in, waar ze stratego en andere actieve spellen speelden. 

De groepen 1 tot en met 4 gingen onder begeleiding van een ouder, opa, oma, oom of tante langs verschillende spelletjes die op het plein, het buitelbos en de Wilibrordhal klaar stonden. Een gezellig gebeuren! 

 

De groepen 6 tot en met 8 hadden geen ontbijt op school, maar vertrokken direct op de fiets richting sportpark De Krom. Hier werden door verschillende sportvereningingen workshops georganiseerd waarop de kinderen zich konden inschrijven. 

 

Het weer zat mee en al met al werd het een prachtige dag! 

 

Alle ouders, opa's, oma's en ieder die we nog vergeten, bedankt voor jullie inzet! 

 

 

De foto's van deze dag vindt u HIER

 

 

Avond-4-Daagse

Schrijft u hem vast in uw agenda?

20 - 24 mei: Avond-4-daagse

Inline image

Schooltuinen

Met dit bericht willen we u vast op de hoogte brengen van weer een mooi inititief waar de Horizon bij aanhaakt:

De Zanderijtuinders in de Duinvallei. Door dit initiatief worden wij in staat gesteld om ons hier voor langere tijd aan te verbinden zodat we echt in staat zullen zijn een mooi schooltuin-project op te zetten. We hopen hier op korte termijn al een start mee te kunnen maken.

Meer informatie volgt, maar ik ben hier ook weer zó enthousiast over dat ik u dit niet wilde onthouden.

Inline image

Parkeren

Zoals eerder gezegd is het nog wachten op bericht van de gemeente wanneer de werkzaamheden in de wijk echt gepland gaan worden.

In de tussentijd hoop ik dat, zeker met het mooie weer, steeds meer kinderen op de fiets komen.

Aan de ouders die wel met de auto naar school komen en achter school, bij Binders, even kort willen parkeren, wil ik vragen om in dat geval alleen aan de linkerkant te parkeren en dan niet aan het eind bij het hek en bij het afscheidshuis: deze plekken zijn echt gereserveerd voor het afscheidshuis. Laatst kreeg ik melding dat een rouwauto niet kon parkeren omdat er een andere auto stond. Hoewel we natuurlijk niet weten of het een auto van een ouder van school was, was het wel een vervelende situatie.

Graag uw medewerking.

Inline image

11 juli:

Op donderdag 11 juli vindt er een grote cultuur-dag plaats met allerlei work-shops voor de kinderen:

Basistheater, Circusspelen, Streetbeats, kleuterdans enz enz

Het belooft een hele mooie en inspirerende dag te worden. (En daarmee een passende vervanging van het geschrapte Halloween)

Inline imageInline imageInline image

Online informatiebijeenkomst Centrum Jeugd en Gezin

Inline image

 

 

Help, een scherm!

Donderdag 9 mei 2019

van 20.30 tot 21.30 uur

voor ouders van kinderen 1-18 jaar

 

Bij een webinar kun je als ouders op een afgesproken dag en tijd vanuit huis via internet inloggen op een live video/chatsessie over een bepaald onderwerp. Jij ziet hen, zij zien jou niet. In dit webinar geeft kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve tips hoe je met je kinderen en schermen om kunt gaan en hoe je mediaopvoeding goed kunt voorbereiden.

 

We hebben er als ouders vergeleken met vroeger een behoorlijk lastige taak bij: de mediaopvoeding. Met alle mogelijkheden en verleidingen van Tv, schermen, games en telefoons bieden veel mogelijkheden en verleidingen. Aan ons de taak om onze (jonge) kinderen hier zo goed, veilig en verantwoord mogelijk mee om te leren gaan. En dat valt lang niet mee… omdat we zelf het goede voorbeeld niet geven. Maar ook omdat het soms zo fijn en makkelijk is als je kind rustig op een scherm zit. En omdat je kind zelf heel graag veel tijd achter schermen doorbrengt.

 

Maar hoe slecht is het nou eigenlijk, al die tijd achter schermen? Wat kun je doen om niet al te veel gedoe te hebben over dit lastige onderwerp? Hoe maak je afspraken rondom schermen, gamen en social media? En wanneer moet je je zorgen maken? Met deze onderwerpen gaat Tischa aan de slag!

 

Aanmelden:

Meld je snel aan via http://www.cjgcursus.nl/ of via deze link om bij dit gratis webinar bomvol inspiratie en tips te zijn!

3d25ccaf97b41dddb325f7c0b1256524