Inloggen

RKBS de Horizon

Laatste nieuws

preview

Inline image

 

De Vrolijke Noot verzorgt online kerstconcert

 

In deze barre Corona-tijden is het moeilijk om ook als kinderkoor op te treden voor publiek. De Vrolijke Noot is echter niet voor één Corona-gat te vangen en zit zeker niet bij de muzikale pakken neer. Ze zijn daarom al enkele weken aan het repeteren voor een sfeervol kerstconcert, online voor iedereen thuis te volgen. Wat een enthousiasme bij alle 22 jonge koorleden om heerlijk samen al die schitterende kerstliedjes te mogen en kunnen zingen. Zit u er thuis klaar voor op zondag 13 december van 16.30 – 17.30 uur?

 

Agnes Bol, dirigente van De Vrolijke Noot: ,,Dit kerstconcert gaat nu online zodat iedereen thuis live via de livestream kan meegenieten. En dan hebben we vast en zeker nog een veel groter publiek dan normaal. Wilt u dit live volgen? Noteer dan de datum alvast in uw agenda, zondag 13 december van 16.30-17.30 uur! De link van de livestream is:

https://youtu.be/irsBwhbcpZI.”

 
Kerstrepertoire om te beleven met al uw zintuigen

Er worden mooie, ingetogen liederen gezongen, met kippenvel oproepende solo’s van schitterende en enthousiaste kinderstemmen. Maar natuurlijk zijn er ook de echte kerstklassiekers te beluisteren en ook vrolijke kerstnummers in meerdere talen. Zo komt u vast helemaal in de kerstsfeer! Bol: ,,Dus realiseer thuis uw eigen skybox met een bakje koffie en, wat versnaperingen bij de hand vanuit uw eigen huis vanuit de luie stoel te genieten van dit kerstconcert. Natuurlijk mag u, zeker met de kerstklassiekers, thuis luidkeels meezingen en na afloop mag u natuurlijk voor deze kerstprestatie van deze jonge kinderen klappen. Maak er maar een staande ovatie van.”

 

Geen deurcollecte maar uw gift komt via de Givt-app… ja toch?

Ze zien en horen dat niet, maar wat ze wel merken is als u na afloop van dit kerstconcert uw waardering uit middels de hopelijk gulle gaven via de Givt-app of op bankrekening NL97 INGB 0687 5937 35 t.n.v.  A.Bol o.v.v. ‘Kerstconcert’. Die inkomsten stelt De Vrolijke Noot in staat om weer nieuwe muzikale plannen te ontwikkelen. Dus uw financiële blijk van waardering komt louter dit koor ten goede.   

Agnes Bol: ,,Kunt u het niet live beluisteren en zien, u kunt het via www.joannesdedoper.nl ook altijd terug beluisteren en bekijken. We zijn ook in gesprek met RTV Katwijk om het daar ook nog rond de kerstdagen te laten uitzenden zodat veel meer liefhebbers het kunnen zien.”

 

 

Voor inhoudelijke informatie kunt u terecht bij Agnes Bol, dirigente en oprichtster van kinderkoor De Vrolijke Noot. Zij is bereikbaar op 06-26400992 en / of agnesbol@live.nl. Voor meer informatie over dit koor zie www.devrolijkenoot.be.

 

 

preview

pasen

Nieuwsflits 31 maart 2017

 

Pasen

Ook dit jaar maken de kinderen met Pasen weer een ontbijt voor een klasgenoot. In de klas zullen tasjes worden versierd. Deze gaan op dinsdag 11 april mee naar huis om vervolgens, op donderdag 13 april, weer gevuld mee terug naar school te nemen. In de tasjes zal een briefje met de gewenste paaslekkernij zitten.

Bij Pasen hoort natuurlijk ook onze vastenactie. Dit jaar zal Evelien Plug (pabo student) afreizen naar Gambia. Het doel van deze reis is het opbouwen van een school in Fajara, om zo een plek te creëren waar de kinderen naar school kunnen gaan. Ook zal Evelien, samen met de dertien andere jongeren en twee reisleiders, verschillende spellen organiseren voor de kinderen uit Gambia en contact leggen met de Gambiaanse cultuur. Op donderdag 13 april zal tijdens de paasviering in de kerk het totaal opgehaalde bedrag bekend gemaakt worden. De Paasviering is om ongeveer 8.40 uur in de Joannes de Doper kerk, naast de school. Goede vrijdag, 14 april, zijn alle leerlingen vrij.

 

Belangrijke data:

4 april: verkeersexamen groep 7 (praktijk)

6 april: verkeersexamen groep 7 (theorie)

14 april en 17 april: geen school

19 april: voortgangsgesprekken met ouders (inschrijving vanaf 7 april)

21 april: Koningsspelen op het schoolplein (groep 1t/m 4) en op sportpark de Krom (groep 5 t/m8).

22 april t/m 29 april: vakantie

1 mei: start project ruimte met de opening op het schoolplein

17 mei: openavond van het project. (Niet op 18 mei zoals in de kalender staat)

15-16-18 en 19 mei: avondvierdaagse

20 t/m 28 mei: meivakantie

 

 

Vrijwiliger gezocht voor de schoolbibliotheek

Wij zoeken voor de donderdagmorgen een ouder, opa of oma, die wil helpen in de schoolbibliotheek. Ook als u niet elke donderdag kunt maar wel om een paar weken, kunt u zich opgeven. Wij maken dan een sluitend schema. Volgend schooljaar gaat de bibliotheek open op woensdag en vrijdag.

preview

Mijn naam is Evelien Plug, ik ben 20 jaar en woon in Katwijk. Momenteel volg ik de opleiding PABO aan de Hogeschool in Leiden. Wellicht zullen een aantal van jullie mij wel kennen, de afgelopen twee jaar heb ik met veel plezier stage gelopen in groep 8.

 

Aankomende zomer ga ik op reis naar Gambia met de organisatie Livingstone. Zij organiseren werkvakanties waarbij ontmoetingen en samenwerking centraal staan. Door de vriendschap die ontstaat kunnen deelnemers en de lokale bevolking daadwerkelijk iets voor elkaar betekenen. Ook willen zij jongeren betrekken bij kinderen en volwassenen, voor wie aandacht of een helpende hand een wereld van verschil maakt. Livingstone wil jongeren helpen hun visie te vinden om bevlogen en verantwoord te leven in deze wereld.

 

Het doel van de aankomende reis is het opbouwen van een school in Fajara, om zo een plek te creëren waar de kinderen naar school kunnen gaan. Ook zal ik, samen met de dertien andere jongeren en twee reisleiders, verschillende spellen organiseren voor de kinderen uit Gambia en contact leggen met de Gambiaanse cultuur.

 

Om dit project mogelijk te maken is veel geld nodig. Het team van basisschool De Horizon heeft besloten om de opbrengst van de vastenactie 2017 te doneren aan mijn project. Met dit geld zullen materialen gekocht worden voor het opbouwen van de school. Ik ben het team van basisschool De Horizon ontzettend dankbaar dat de opbrengst van de vastenactie wordt besteed aan mijn project!

 

Ik ben al op bezoek geweest in de klassen om de kinderen te informeren over mijn reis naar Gambia. Ook na afloop van mijn reis zal ik langs de klassen gaan om de kinderen te laten weten hoe ik mijn reis heb ervaren en hoe het geld is besteed. Ik heb er alle vertrouwen in dat de vastenactie 2017, met behulp van de leerlingen, een groot succes wordt!

preview
Aankomende vrijdag is er om half 9 een informatiebijeenkomst in onze schoolbibliotheek. Tijdens deze bijeenkomst zal er wat verteld worden over het belang van lezen, over het reilen en zeilen in de bieb en is er de mogelijkheid om even rond te kijken. De koffie en thee staat klaar.
preview

Voor een scherpere weergave is de nieuwsflits te downloaden vanuit de bijlage.

 

flits

 

kerstgroet

preview

kerst

 

Op Donderdag 22 december vieren we op de Horizon het Kerstfeest.

Vanaf 17:30 uur verzamelen de kinderen in hun eigen klas. Uiterlijk 17:45 uur worden de kinderen verwacht, zodat ze samen met de leerkracht naar de kerk kunnen gaan.


Ouders mogen alvast een plekje zoeken in de kerk.

 

 

Tijdens de kerkviering is er een collecte, de opbrengst hiervan gaat naar Vluchtelingenwerk Katwijk.We hopen dat zoveel mogelijk ouders een lampje of lichtje meebrengen. Na de viering mogen de ouders als eerste naar buiten en wordt er een haag gevormd richting de school. De kinderen lopen door deze gezellige verlichte haag naar de klas voor het kerstdiner.

 

U bent welkom op het plein voor koffie, thee, erwtensoep met brood en cake. De opbrengst hiervan gaat naar Warmte Dichtbij.

 

Denkt u eraan om gepast geld mee te nemen?

 

Na het kerstdiner zullen de kinderen rond 19:30 uur naar buiten komen waar ze kunnen worden opgehaald, de leerlingen uit de kleutergroepen worden in de klas opgehaald.

 

preview

Voor een scherpere weergave kunt u de nieuwsflits downloaden vanuit de bijlage.

 

flits

flits2

preview

Voor een scherpere weergave kunt u de nieuwsflits downloaden vanuit de bijlage.

 

niewsflits

preview

Het koor De Vrolijke Noot bestaat dit jaar al weer 10 jaar. Al jaren zet juf Agnes Bol zich samen met haar koor kinderen in voor het koor. Om dit 10-jarig jubileum te vieren wordt er op vrijdagavond 18 november een jubileumconcert gegeven. Alle informatie hierover kunt u vinden op de onderstaande uitnodiging.

 

We hopen een hoop ouders en kinderen te zien!

 

KOOR

preview

Voor een scherpere weergave is de nieuwsflits te downloaden vanuit de bijlage.

 

flist

preview

Voor een scherpere weergave kunt u de nieuwsflits downloaden vanuit de bijlage.

 

flits

 

flits

preview
preview

Voor een scherpere weergave is de nieuwsflits te downloaden vanuit de bijlage.

 

flits

preview

Voor een scherpere weergave kunt u de nieuwsflits downloaden vanuit de bijlage.

 

flits

 

flits

 

De Inschrijflink voor de informatie avond over Kiva kunt u vinden in de ontvangen email.

preview

Voor een grotere weergave kunt u de nieuwsflits downloaden uit de bijlage.

 

nieuwsflits

nieuwsflits

preview

Kunt u de nieuwsflits niet goed lezen, dan kunt u deze downloaden vanuit de bijlage.

 

nieuwsflits

 

nieuwsflits

 

 

 

preview

Voor een grotere weergave is de nieuwflits te downloaden uit de bijlage. 

 

nieuwsflits

preview

Een grotere weergave van de nieuwsflits is te downloaden uit de bijlage.

 

In deze flits:

  • Slotviering kerk
  • Afscheid Meester Paul, juf Marijke & Juf Sonja
  • Uitzwaaien juf Coby

nieuwsflits 04-07-2016

 

preview

De gemeente Katwijk biedt de kinderen een gevarieerd vakantieprogramma aan. Dit programma wordt verzorgd door WELZIJNSKWARTIER.

U vindt het programma in de bijlage.