Inloggen

RKBS de Horizon

preview

Mijn naam is Evelien Plug, ik ben 20 jaar en woon in Katwijk. Momenteel volg ik de opleiding PABO aan de Hogeschool in Leiden. Wellicht zullen een aantal van jullie mij wel kennen, de afgelopen twee jaar heb ik met veel plezier stage gelopen in groep 8.

 

Aankomende zomer ga ik op reis naar Gambia met de organisatie Livingstone. Zij organiseren werkvakanties waarbij ontmoetingen en samenwerking centraal staan. Door de vriendschap die ontstaat kunnen deelnemers en de lokale bevolking daadwerkelijk iets voor elkaar betekenen. Ook willen zij jongeren betrekken bij kinderen en volwassenen, voor wie aandacht of een helpende hand een wereld van verschil maakt. Livingstone wil jongeren helpen hun visie te vinden om bevlogen en verantwoord te leven in deze wereld.

 

Het doel van de aankomende reis is het opbouwen van een school in Fajara, om zo een plek te creƫren waar de kinderen naar school kunnen gaan. Ook zal ik, samen met de dertien andere jongeren en twee reisleiders, verschillende spellen organiseren voor de kinderen uit Gambia en contact leggen met de Gambiaanse cultuur.

 

Om dit project mogelijk te maken is veel geld nodig. Het team van basisschool De Horizon heeft besloten om de opbrengst van de vastenactie 2017 te doneren aan mijn project. Met dit geld zullen materialen gekocht worden voor het opbouwen van de school. Ik ben het team van basisschool De Horizon ontzettend dankbaar dat de opbrengst van de vastenactie wordt besteed aan mijn project!

 

Ik ben al op bezoek geweest in de klassen om de kinderen te informeren over mijn reis naar Gambia. Ook na afloop van mijn reis zal ik langs de klassen gaan om de kinderen te laten weten hoe ik mijn reis heb ervaren en hoe het geld is besteed. Ik heb er alle vertrouwen in dat de vastenactie 2017, met behulp van de leerlingen, een groot succes wordt!