Inloggen

RKBS de Horizon

preview
Lieke Raterink Lieke Raterink

Vandaag was het in heel Katwijk Cultuurdag. Dit hield in dat er op alle scholen extra aandacht werd besteed aan cultuuronderwijs. Hierbij moet u denken aan muziek, creatief, dans, drama enzovoort. 

Groep 5 begon de dag met een workshop 'Streetbeats'. Iedereen kreeg een emmer ondersteboven en een paar drumsticks en hiermee hebben we verschillende ritmes en oefeningen gedaan. De kinderen bleken talent te hebben! 

Daarna zijn we in de klas begonnen met het ontwerpen en maken van sokpoppen. Gelukkig kregen we hulp van een drietal moeders (moeder van Lieke, Cyril en Angela) want naaien blijkt nog helemaal niet zo makkelijk. 

Om 11.15 uur was het tijd voor nog een workshop: basistheater. De kinderen leerden dingen uitbeelden door gebruik te maken van hun stem, lijf en mimiek. Vooral dat laatste bleek lastig want probeer maar eens om niet te lachen als je doet alsof je aan iemands haren trekt. 

De rest van de dag was bestemd voor het afmaken van de sokpoppen. In de middag kregen we nog een extra paar helpende handen in de vorm van de moeder van Jente en daardoor heeft iedereen zijn of haar sokpop gelukkig afgekregen. Sommigen hebben zelfs al even aan hun script gewerkt want natuurlijk gaan we deze poppen gebruiken om op te treden. Deze stukjes mogen ze volgende week zelfs aan de kleuters laten zien! 

 

Bedankt hulpmoeders! 

 

Hieronder weer foto's en filmpjes. 

Naufra Saab
Wat een super leuke dag!
Bekijk profiel van Mirjam van Duijn
Mirjam van Duijn
Heerlijk, waren er maar meer van dit soort dagen!
Bekijk profiel van Eveline Vlasveld-Mook
Eveline Vlasveld-Mook
Top dag!!
Bekijk profiel van Lieke Raterink
Lieke Raterink

Dat was het zeker! Gelukkig zat dit jaar best vol met dit soort leuke dagen! 

Bekijk profiel van Marina Laan-Koelewijn
Marina Laan-Koelewijn

Geweldig! Door het beeldmateriaal ben je er als kijker gewoon bij. Ziet er spectaculair uit, wat een talentjes. Het belooft wat voor de toekomst.