Inloggen

RKBS de Horizon

preview
Marina Laan-Koelewijn Marina Laan-Koelewijn

Maan


Omdat ouders niet in de klas mogen komen, houden we u allen op de hoogte via een blog want niet elk kind vertelt thuis wat er speelt!

In elke groep staat er een door de kinderen geschilderde raket! Schilderen doen de kleuters ook op papieren raketten. Ook worden er 3-D raketten gebouwd van Duplo, Lego, cliks of van Knex. In de bouwhoek is er een bouwplaat als voorbeeld. Kleuters maken raketten van groot naar klein maar ook van een vouwblaadje dmv 16 vierkantjes. Op een spijkerplank worden raketten met kralen neergelegd. Bij een raket hoort een astronaut en die werden ook gemaakt of gekleurd of met een eigen hoofd beplakt! Net echte ruimtevaarders! Sterrenkijkers worden ontworpen. De zandtafel is de maan en kraters worden gevormd. 
In de klassen rouleren boeken over het heelal, de ruimte, ruimtereizen en de planeten. Niet elk boek kunnen de kinderen zelf lezen maar hun nieuwsgierigheid wordt geprikkeld. Vragen komen vanzelf.
Natuurlijk bewegen we als astronauten en doen we of we zweven. Heerlijk om te bedenken dat je in de ruimte gewichtloos bent en zonder zwaartekracht alles vast moet maken want anders zweeft alles weg. Alles moet dus opgeruimd worden. Veel afbeeldingen van planeten zijn in het Engels maar sommige kinderen schrijven de namen met gemak na. Kleuters vinden het Engels heel spannend!

 

We gaan nog even door met het project maar dan weet u nu waar verhalen vandaan komen en waar uw kind het over heeft.....