Inloggen

RKBS de Horizon

preview
Marina Laan-Koelewijn Marina Laan-Koelewijn

Vrijdag jl hebben we ons thema:"Een echte papegaai" afgesloten. Met veel plezier hebben de kinderen in de startweek gewerkt met de vormen. Dit als startaktiviteiten. Een vormenmannetje werd geschilderd daarbij werden de vormen herhaald. De kinderen maakten reeksen met de drie kleuren van de vormendoos. Natuurlijk werd er geteld en de cijfersymbolen werden erbij gelegd. In de startweek was er aandacht voor de /S/ op de letterkast. We maakten een regenboog "S". Groep 2 kreeg natuurlijk ook weer schrijfdanslessen.  De week daarna vertelde ik het verhaal van de kleine papegaai die de wijde wereld inging.  De kinderen maakten een boekje met de dieren. De dierennamen werden nagestempeld en daarbij werd gerijmd.... "ik stink wat daar, ik stink wat hier, wat ben ik toch een lekker dier." Dit hoort bij het stinkdier. Zo had elk dier dat de kleine papegaai tegen kwam een eigen versje. Uw kind kent ze vast.... de boekjes gaan morgen nog mee naar huis. De kleine papegaai werd gekleurd, ook met vingerverf. Met de kleuren rood, blauw en geel werden alle mogelijke kleuren ontdekt door het mengen. Ook werden luisterspelletjes gespeeld waarbij de kinderen dierengeluiden moesten herkennen. Van de dieren op de plaatjes werden de pootjes geteld en achter het goede aantal gelegd. Best lastig om goed te luisteren.....

De kinderen van groep 2 maakten hun eerste werkblad met de /S/ waarbij m-k-m woordjes door mij werden gehakt en zij plakten de letters tot de eenvoudige woordjes. Ook werden plaatjes met de  /S/ klank uit tijdschriften geknipt en geplakt. Kortom weer een leerzame periode voor alle kinderen.

 

Komende periode tot de Herfstvakantie staat in het teken van de Kinderboekenweek. Voor deze lessen ben ik op zoek naar lege w.c.papierrolletjes en oude kranten. Nog een verrassing wat de kinderen ermee gaan doen. Morgen komt Lena bij ons in de klas want ze is vandaag 4 geworden. We heten onze 26e leerling van harte welkom en wensen haar veel leerplezier toe.

U bent van mij veel foto's gewend. Helaas nu niet..... van de 26 leerlingen hebben 16 ouders/verzorgers aangegeven wat hun voorkeuren zijn qua publicaties op de diverse social media. Van 10 ouders heb ik nog geen bericht van toestemming. De kinderen van deze ouders mag ik dus zeker niet op de foto zetten en 12 kinderen mogen op alle foto's op sociale media. Helaas is het voor mij erg lastig om steeds te checken wie wel of niet op de foto mag, vandaar foto's van de werkjes en een enkel kind. Via Schoudercom. kunt u uw keuze kenbaarmaken of herzien.

Een fijne avond en tot morgen.