Inloggen

RKBS de Horizon

preview
Lieke Raterink Lieke Raterink

Dit jaar vernieuwt de Horizon ons vignet 'gezonde school' van de GGD. Hierover heeft u al kunnen lezen in de nieuwsbrief van meester Herbert. Hier hoort bijvoorbeeld het dagelijks fruitmoment en traktatiebeleid bij. 

 

Ook onderdeel van dit vignet is een drietal lessen over hoe je gezond kunt zijn/worden. Deze lessen worden gegeven door de sportinstructeurs van Ludios en zij zijn bij de kinderen al bekend van hun activiteiten in de grote pauze. Gisteren had groep 5 de eerste les. 

Deze eerste les stond in het teken van voedingsstoffen. De kinderen hebben geleerd over suikers, koolhydraten, vetten, eiwitten, vitamines en mineralen. Waar zitten deze voedingsstoffen in en wat doen ze met je lichaam? 

Tussendoor werd er ook flink bewogen want dat is net zo belangrijk als gezond eten. We hebben zelfs geleerd onze hartslag te meten in rust en na beweging. 

 

De kinderen waren ontzettend betrokken bij de les. Heeft u het thuis ook wel eens over gezonde voeding en beweging? Dit is het moment om het gesprek met de kinderen aan te gaan. Ze weten er nu alles van!