Login

RKBS de Horizon

Welcome to the parent portal of RKBS de Horizon.


 

Optional photo of the school

This is the site our school uses to communicate with our parents. Each parent and school employee has an account and can send each other messages and invitations that will also appear on the personal agenda. In addition a school can easily create Polls and Surveys for the parents to fill in and administer the Year calendar. The pictures and documents library and the forum will add even more to the communication options.

For more information please visit www.schoudercom.nl

Public blogs

preview
Lieke Raterink Lieke Raterink
Published in 'Blog van 5'

Vandaag was het dan zover: de kinderen mochten optreden met hun zelfgemaakte sokpop! Wat zijn ze leuk geworden he? 

Ieder tweetal/drietal had een script geschreven voor de poppen en hebben dit de afgelopen dagen zo goed geoefend dat we dat graag aan publiek wilden laten zien. De kleuters verwelkomden ons in hun klassen en waren enthousiaste toeschouwers! Een kleine sfeerimpressie ziet u in onderstaande foto's en filmpjes!

preview
Lieke Raterink Lieke Raterink
Published in 'Blog van 5'

Vandaag was het in heel Katwijk Cultuurdag. Dit hield in dat er op alle scholen extra aandacht werd besteed aan cultuuronderwijs. Hierbij moet u denken aan muziek, creatief, dans, drama enzovoort. 

Groep 5 begon de dag met een workshop 'Streetbeats'. Iedereen kreeg een emmer ondersteboven en een paar drumsticks en hiermee hebben we verschillende ritmes en oefeningen gedaan. De kinderen bleken talent te hebben! 

Daarna zijn we in de klas begonnen met het ontwerpen en maken van sokpoppen. Gelukkig kregen we hulp van een drietal moeders (moeder van Lieke, Cyril en Angela) want naaien blijkt nog helemaal niet zo makkelijk. 

Om 11.15 uur was het tijd voor nog een workshop: basistheater. De kinderen leerden dingen uitbeelden door gebruik te maken van hun stem, lijf en mimiek. Vooral dat laatste bleek lastig want probeer maar eens om niet te lachen als je doet alsof je aan iemands haren trekt. 

De rest van de dag was bestemd voor het afmaken van de sokpoppen. In de middag kregen we nog een extra paar helpende handen in de vorm van de moeder van Jente en daardoor heeft iedereen zijn of haar sokpop gelukkig afgekregen. Sommigen hebben zelfs al even aan hun script gewerkt want natuurlijk gaan we deze poppen gebruiken om op te treden. Deze stukjes mogen ze volgende week zelfs aan de kleuters laten zien! 

 

Bedankt hulpmoeders! 

 

Hieronder weer foto's en filmpjes. 

preview
Paul Burgmeijer Paul Burgmeijer
Published in 'Blog van 7/8'

We zijn goed bezig op De Horizon! Sinds kort zamelen we het PMD afval apart in. Daarnaast houden we geregeld een schoonmaakactie van het schoolterrein en omgeving. Groep 7/8 had vandaag de primeur; alle benodigde spullen zijn ons in bruikleen gegeven door de gemeente. De gemeente is blij met ons, we verdienen er zelfs nog wat mee en helpen ondertussen het milieu en vooral ook ons eigen afval-bewustzijn.

 

preview
Marina Laan-Koelewijn Marina Laan-Koelewijn
Published in 'Blog van 1/2B'

Donderdag 27 juni stond in het teken van de moddermiddag. Een initiatief van de IVN. Bij binnenkomst in de klas vonden de kinderen een kleurplaat van vieze rik. Ook vonden de kinderen diverse materialen om Rik van “kleur” te voorzien. Op veel papier was geen stukje wit meer te ontdekken. De kinderen luisterden naar het verhaal van Floddertje die de sloot indook om de bakkerjongen te redden. Was ze toch weer vies!

Deze ochtend was juf Annelies extra voor de beide kleutergroepen en dat gaf ons als juffen de tijd om alles klaar te zetten voor het middagprogramma. De kinderen konden met modder schilderen en “ koken” modder maken, zich vies schminken, tijgeren door de modder en het blotevoetenpad bewandelen. De bak met gekookte macaroni was favoriet.  Na afloop kreeg elk kind een diploma want ze waren erin geslaagd om zich te transformeren tot een moddermonster. De geschrokken maar daarna lachende gezichten van de ouders en of grootouders spraken boekdelen. De kinderen en juffen hebben genoten! Het opruimen was nog wel een klus na alle inspanningen van de dag maar ook dat hoort erbij. Ouders bedankt voor het vullen van een bak voor het pad. De foto’s laten veel plezier zien.

preview
Lieke Raterink Lieke Raterink
Published in 'Blog van 5'
Katwijk Actueel maakte bij ons in de klas een item over vaderdag!
U kunt het filmpje hier bekijken:

https://www.facebook.com/278762902238023/posts/2532565126857778?s=100001395859181&v=e&sfns=mo

En? Waren de vaders blij met het cadeau?